Przepraszamy za niedogodności.
Wiele osób w celu umożliwienia sobie przechowywania zebranych w sezonie owoców, warzyw czy grzybów, korzysta z suszarek, czyli z urządzeń AGD, które pozwalają ususzyć przygotowywane do przechowywania, zebrane lub kupione w sezonie artykuły. Suszarki do warzyw, owoców i grzybów według nas powinny się znaleźć w każdej kuchni!
Wykorzystanie tego typu urządzenia i suszenie nim zebranym w sezonie owoców, warzyw lub grzybów jest bardzo korzystne i to z wielu powodów. Przede wszystkim ususzone grzyby czy owoce nie tracą swojego naturalnego smaku i aromatu i mogą być znacznie dłużej przechowywane i wykorzystywane w trakcie przygotowywania posiłków. Według badań w suszonych owocach czy warzywach jest o kilka procent więcej witamin i składników mineralnych, a mniej wody niż w świeżych owocach, co nie zmienia na niekorzyść ich wartości zdrowotnych, a znacznie ułatwia przechowywanie, ponieważ ususzone owoce czy grzyby zajmują znacznie mniej miejsca w szafce.
Każda suszarka do warzy i owoców jest zbudowana i działa w podobny sposób. W każdej suszarce znajduje się więc podstawa z silnikiem, kilka sitek oraz pokrywa z dmuchawą, z której wydobywa się wytwarzane przez urządzenie ciepłe powietrze. Przechodzi ono od dołu aż do górnego pietra, czyli do ustawionego najwyżej sitka, na którym są położone owoce, warzywa lub zebrane grzyby.
Poprzez użycie suszarki można nie tylko przygotować zebrane artykuły do dłuższego przechowywania, ale także np. przygotować pyszne owocowe chipsy dla dzieci!
By zapewnić pełny komfort zakupów, serwis oferuje różne formy płatności
Czytaj więcej